Dit jaar vindt de Rotary Santa Run weer plaats in de dorpskern van Heeze
De Rotary Santa Run 2019 wordt georganiseerd door Rotary Heeze. De organisatie werkt samen met Brasserie Loef, Stichting Wees Gelukkig en vrijwilligers van de werkgroep dementievriendelijk Heeze-Leende.

Het goede doel voor 2019 is het Geheugenhuis Heeze-Leende 

Aanleiding
In de komende jaren neemt het aantal mensen met dementie snel toe. Ook in Heeze-Leende zien we deze groei: van 300 inwoners in 2015 tot 740 inwoners in 2040. Dit betekent dat over een aantal jaar in vrijwel iedere straat mensen met dementie wonen.Deze burgers hebben vragen: bijvoorbeeld over wat is dementie, wat betekent dit voor mij.

Wat willen wij bereiken…..

Een geheugenhuis in Heeze in ‘t Perron
Met enige regelmaat blijkt dat er behoefte is aan een plaats, waarmensen met beginnende dementie in Heeze-Leende elkaar kunnen ontmoeten. Ze willen geïnformeerd worden en in gesprek gaan met elkaar over wat dat voor hen betekent, ieder vanuit hun eigen verhaal.  Hiertoe heeft de Adviesraad Sociaal Domein Heeze-Leende gesprekken gevoerd en ook haar oor te luister gelegd bij andere gemeenten. Vanuit de behoefte en de ervaringen, o.a. van bibliotheek Dommeldal, wil het dementienetwerk[1] in Heeze een geheugenhuis gaan realiseren in ‘t Perron. Binnen ‘t Perron is een ruimte beschikbaar waar dit kan en de collectie van het geheugenhuis krijgt zijn plek binnen de bibliotheek, waarmee het laagdrempelig toegankelijk is. Hiermee sluiten we aan bij de behoefte, een plek waar mensen elkaar kunnen treffen, waar men elkaar kan ontmoeten, waar lezingen worden gehouden, of zaken worden georganiseerd waar behoefte aan is voor mantelzorgers en hun verwanten met dementie. Serieuze zaken, maar ook zaken waar mensen steun en energie uit kunnen halen.

Datum en locatie

De Rotary Santarun vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 december 2019 en het is alweer de 5e editie van de Rotary Santa Run Heeze. De organisatie werkt samen met Brasserie Loef, Stichting Wees Gelukkig en vrijwilligers van de werkgroep

De start en finish zullen plaatsvinden op de locatie van Brasserie Loef.
Het startschot is voorzien om ca. 17.15u en we verzamelen bij Brasserie Loef om 16.30u.
De warming up zal om ca. 17.00u. plaatsvinden door Gerbert Brongers.
Muzikale opluistering door Blaaskapellen Double Dutch en ’t Inventielke.
Het startschot wordt gelost door Burgemeester Paul Verhoeven.